Galleri Juul

Bilde topp

Dato i dag  20.06.2024 

Hjem | Forrige
 Gullsmedfirma J. Chr. Juul
 Bunadssølv
     Brudekrone
     Navneskjold
     Ta vare på sølvet
 Verksted
 Historiske smykker
 Smykker
 Design
 Galleri
 Stjørdalskeramikk
 Kurs
 Kreativt forum
 Kontakt

Ta vare på sølvet

BEHANDLING OG OPPBEVARING AV SØLVSMYKKER

For å holde sølvsmykkene fine og blanke må de være rene. Før smykkene legges bort til neste gang de skal brukes er det best at de vaskes, samt se etter om de er blitt skadet og trenger reparasjon.
 
Smykkene kan gjerne legges i bløt i varmt grønnsåpe-vann eller Zalo-vann med litt salmiakk, men ikke for lenge, og vaskes med en myk tannkost. Etterpå skylles smykkene i varmt vann og all fukt tørkes bort. Myk klut, Q-tip og hårføner er gode hjelpemidler. Til slutt kan du gni lett over smykkene med en spesiell impregnert pusseklut eller pussemiddel beregnet til sølv, og med langtidsvirkning mot anløpning. Om sølvet pusses regelmessig, er det ikke så mye arbeid å holde det blankt. Hvis sølvet er kraftig anløpet kan gullsmeden gi råd og hjelp så den gamle glansen kan komme tilbake.
 
Sølv som har oksidert mønster må ikke renses med dyppevæske. Opprinnelige oksidering vil bli grått og skjoldet. Les bruksanvisningen nøye.
 
Når knapper og spenner skal pusses er det best å sprette dem av først. Om det ikke er mye anløpning, kan en med forsiktighet bruke en papp- eller plastplate med et klippet hakk i, som så kan smettes under knappen eller spennet for å beskytte stoffet mot pussekluten.
 
Unngå å sette fingeravtrykk på sølvoverflaten når smykkene er stelt etter behandlingen. Det kan over tid gi mørke merker. Kosmetikk, kremer o.a kan også sette flekker. Når stoffer i luften eller i omgivelsene kommer i kontakt med sølvet vil det med tiden anløpe. Oppbevaring av sølvsmykker er best i tette plastposer.
 
Unngå å bruke bunadsvesker med lær til oppbevaring av bunadssølvet selv om det er pakket inn i plast. Noen garvestoffer kan sverte sølvet kraftig.


Aktuelt
NYTT OG GAMMELT (02.07.2021)
HISTORISKE SMYKKER (12.03.2021)
NY DESIGN MED FARGESMYKKER OG SMYKKER MED 23 3/4 KARAT GULL (01.07.2016)
HERRESMYKKE (07.12.2015)
TELEFONKONTAKT (21.06.2012)

Innherredsvegen 67 7500 Stjørdal E-post: post@gallerijuul.no Tlf 74 82 66 06